sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri


Ihanaa, joulukuu alkoi ja saa laittaa vaivalla ja tuskalla tehdyn joulukalenterin seinälle. Ohje oli jossain joululehdessä elikkä essunmuotoon tehty joulukalenteri. Aluskankaana on paksua mustaa puuvillakangasta ja luukuissa Marimekon Raanu-kangasta. Essun kaavan otin lehdestä, luukut omaa sommittelua. Luukkujen ompelu ei onnistunut ihan täydellisesti, mutta värikäs kangas antaa paljon anteeksi.


Isotöinenhän joulukalenteri oli, mutta ajatuksena oli tehdä kalenteri joka kestäisi useamman vuoden. Alussa näin pariskunnan kesken täytettävä ja myöhemmin lapsille (kunhan tajuavat siitä jotain). Tänä vuonna kalenteriin tulee ainakin euron arpoja, suklaata, teetä, kehulappuja ja sitten kaikkea tarpeellista, kuten pattereita, hammasharjoja, pompuloita ym. :)

Hirveää päänvaivaa tuli numeroiden merkitsemisestä, mutta Tiimarista löytyi täydelliset pyykkipojat kalenteriin. Ne sopivat kalenterin väreihin ja niiden paikkaa voi vaihtaa joka vuosi. Isotöisestä ja hermoja raastavasta kalenterista tuli loppujen lopuksi aivan täydellinen meille :)


 
 
 

7 kommenttia:

 1. Onpa hiano!! Vetää vertoja mun muutama vuos sitte tekemälle rääpäsylle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla :) Oispa kiva nähdä se sun rääpäsy :)

   Poista
 2. Onpa hieno! Jostain syystä itseäni viehättää ajatus pukeutua tuollaiseen lahjaessuun kuin mikäkin joulutäti (voi johtua tuosta ihanasta kankaasta). Istuminen tosin voisi olla vaikeaa jos kaikki taskut ovat täynnä, ja miten sitä muistaisi mihin taskuun on kännykän sujauttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaisessa lehdessä olikin isoäidin essun ohje vähemmillä taskuilla. Meillä essu taitaa olla vain koristeena :)

   Poista
 3. No on kyllä hieno!

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista