torstai 26. syyskuuta 2013

Piparitraktori

Kaikkihan alkoi tästä. Joulukuu 2011. Ostin traktoripiparimuotin ja tein hienon traktorin peräkärryineen kaikkineen, puitakin kyydissä. Mutta...


...mies oli sitä mieltä, että traktori on kamala, joten hän päätti että teemme yhdessä paremman. Ja niin me teimme.

Urakka alkoi muottien piirtämisellä tietokoneella oikean Valmetin kuvasta. Mies käytti paljon aikaa tähän. Ääriviivat piirrettiin pahville ja niiden mukaan tehtiin piparit. Traktoriin tehtiin lasit eukalyptus-karkeista ja punaiset takavalot Muumi-tikkarista ja paistettiin normaalisti uunissa. Ikkunat jäivät aika valkoisiksi ja epätasaisiksi, mutta olihan talvi, niin sovittiin että lasit on jäässä. Idea ikkunoihin ja takavaloihin Confetista. Kokoamiseen käytettiin pikeeriä (=tomusokeri-munanvalkuainen-sitruunamehu-seos), ohje Kinuskikissan sivuilta.


Pikeerillä kokoaminen oli yllättävän helppoa. Itsellä ainakin on lapsuudesta traumat piparkakkutaloista ja sulatetusta sokerista, se ei toimi. Seuraavaksi vuorossa oli marsipaanirenkaiden teko. Mittasuhteet eivät kyllä osuneet ihan kohdalleen, mutta hyvännäköiset tuli.

Renkaiden jälkeen aloimme koristelemaan traktoria. Koristelukin tapahtui pikeerillä, johon oli lisätty elintarvikeväriä. Tarkkaa hommaa.

Vielä lopuksi koko ihanuuden kokoaminen. Kaikenlaisia tulitikkurasia-kahvikuppi-viritelmiä oli, jotta traktori pysyisi pystyssä kuivumiseen saakka. 

Alla valmiin traktorin kuvat

Traktori ajeli itsensä minun vanhempieni luokse, sieltä koko traktoriajatus lähti. Sisälle laitettiin led-kynttilä valaisemaan ja oikein komea oli joulupöydän seassa. Kukaan ei traktoria halunnut syödä, koska se oli niin hieno.

Aikaa meillä meni traktorin tekemiseen aikalailla viikko, iltaisin töiden jälkeen tuli askarreltua. Seuraavana haaveissa olisi jonkinlaisen auton tekeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti